January 13, 2012
Detalii
45118 a fost primul număr de telefon pe care l-am memorat vreodată. Era numărul de acasă. 1203, camera de hotel în care am locuit în copilărie. 47435 a fost numărul bunicii mele. Apoi s-a adăugat acel 6 în faţă. Apoi au apărut numerele digitale şi numărul de acasă s-a schimbat. 2 CT 8816 a fost numărul primei noastre Dacia. Prietenii noştri aveau 2 CT 6365, pentru că aveau maşina dinainte cumpărată. Ştiam foarte multe astfel de detalii când eram mic şi, de ex, nu mă pierdeam niciodată.
Detaliile s-au schimbat, în timp, dar importanţa lor a rămas aceeaşi. Ţicu Dragoş a fost primul meu coleg de bancă şi, o perioadă, cel mai bun prieten. Sibef Anica, prima învăţătoare, apoi a urmat prima fată de care mi-a plăcut. Apoi a doua, anume prima care a ştiut că o plac şi prima care m-a plăcut. Sunt, dintotdeauna, omul detaliilor esenţiale care rămân tatuate în memorie sub forma celor mai importante persoane, numere de înmatriculare sau sentimente.
Când nu eşti complet, ţi-e dor, iar când te întregeşti ţi-e bine. Ţi-e atât de bine încât îţi permiţi iniţierea de călătorii în căutarea noilor detalii, noilor trăiri. Nimic nu e mai frumos. Condiţia este să nu-ţi fie dor, pentru că te deprimi şi depresia e cea mai scurtă cale către împuţiciune. Nu mai ai grijă de tine, nu-ţi mai faci curat în casă şi tot ce emani e pesimism, tristeţe sau milă. Orice compliment e însoţit de un dar. Perfecţiunea, ca şi împlinirea, sunt acum departe. Din fericire, mai există voinţă, ceva clarviziune, îţi dai seama că nu eşti astfel şi iei taurul de coarne transformând neajunsurile în creativitate, de exemplu. Se ştie, mai toate marile creaţii ale omenirii s-au făptuit sub influenţa drogurilor sau a diferitelor stări ce, în unele cazuri, au fost atât de rar trăite încât confereau autorului o aură de geniu mai mult sau mai puţin meritată, asta fiind oricum o altă discuţie. Însă acele minţi ilustre şi-au dorit cel mai mult să scape de dor, chiar dacă au negat-o adesea. Nu ştiau că, nemaifiindu-le dor, va începe să plouă din nou cu detalii de neuitat. Şi să vezi atunci inspiraţie.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment